Draak getemd met wortels in Schotland

Afgelopen weekend heeft zich in de hooglanden van Schotland een bijzonder voorval afgespeeld. Een op hol geslagen jonge draak is door een speciale eenheid van parkwachters van Terra Fabula door de bergen achtervolgd. Het gebeurde om vier uur in de ochtend, ver van de bewoonde wereld.

Geheel tegen de verwachting in konden ze het dier tot rust brengen met enkele wortels die een van de krijgers in zijn rugzak had meegenomen. De rugzak scheurde doordat de draak met haar klauwen flink naar hem uit haalde. Tot nu toe was het onbekend dat sommige drakensoorten van wortels houden.

Het dier is inmiddels weer terug in haar territorium, voorzien van een flinke berg wortels. Buiten wat afgeknapte bomen en een kudde schapen die geen stap meer buiten durft te zetten is er geen noemenswaardige schade.