Verdwaalde sprookjes in het Zwarte Woud

In het Zwarte Woud in Duitsland is in de bibliotheek van een oud landhuis een boek ontdekt met onbekende sprookjes van de gebroeders Grimm.

De bewoner, een excentrieke graaf op hoge leeftijd, had tegenover een plaatselijke krant geklaagd over vreemde geluiden in de bossen rondom het landhuis en beschuldigde de jeugd van pesterijen. Maar de burgemeester heeft geen actie ondernomen omdat volgens hem: ‘sprake is van een overmatige fantasie doordat de bewoner in kwestie wel van een flinke borrel houdt.’

De nachtelijke geluiden in de bossen hielden aan. De bewoners uit het dorp zagen vreemd uitgedoste figuren in de velden rond het landgoed opduiken. Ze zagen er zo wonderlijk uit dat ze dachten dat het naburig dorp misschien was vergeten dat carnaval al lang voorbij was. Maar de burgemeester weigerde om de zaak te onderzoeken. Hij bleef liever zitten in het restaurant tegenover het gemeentehuis achter een grote berg met worsten.

Dit alles was voor de geheime eenheid van Terra Fabula genoeg om polshoogte te gaan nemen. Het vermoeden bleek juist. In de bossen en velden rondom het landgoed werden sprookjesfiguren aangetroffen die uit een boek waren gestapt en door hun nieuwsgierigheid waren verdwaald. Ze zagen er verward en verwaarloosd uit en zaten verstopt in een tent die ze hadden gebouwd van een enorme baljurk van een prinses.

Na een korte zoektocht ontdekte de geheime eenheid van Terra Fabula het landgoed met een vervallen bibliotheek alwaar een leeg boek rondfladderde. Gelukkig zat de graaf in zijn stoel te slapen tussen lege flessen wijn.

De figuren zijn inmiddels weer veilig teruggekeerd naar het boek, dat is meegenomen naar de koninklijke bibliotheek van Terra Fabula. Het vliegt elke dag een rondje en heeft zelfs zijn oog laten vallen op een ander sprookjesboek.