Geheimzinnige vondst museum in Praag

Kort geleden deden wetenschappers een vreemde ontdekking in het depot van het Nationaal Historisch Museum in Praag. Tussen duizenden opgezette dieren, skeletten en lugubere zaken in glazen potten, vonden ze de botten van een onbekend wezen.

De botten bevonden zich in een houten kist die was verzegeld en verstopt onder de vloer. Men ontdekte de verborgen ruimte doordat een onhandige medewerker een glazen pot uit zijn handen liet vallen en zag dat de vloeistof wegliep in een scheur tussen de tegels. In de kist lag een brief waarop een nauwelijks leesbaar handschrift stond. Men kon onderaan de brief nog net lezen: ‘Doe deze kist onmiddellijk weer dicht en werp hem in de diepste oceaan!’

De schedel had maar één oog in het midden en enorme hoektanden. Daarnaast was het hoofd veel te groot voor dat van een mens. Wat de wetenschappers nog meer fascineerde was dat de botten opgloeiden in het donker. Na grondig onderzoek concludeerden ze dat het wezen wetenschappelijk niet verklaarbaar was en wilden dit publiceren.

Gelukkig werd de correspondentie tijdig onderschept door de speciale diensten op Terra Fabula. Verkleed als onderzoekers konden de geheim agenten het museum binnenkomen en de geheugens van de professoren een valse herinnering geven door middel van brieven die waren besprenkeld met Phantasiae Oliën. Ze denken nu dat een van hen per ongeluk botten van allerlei dieren door elkaar heeft gehaald en verkeerd weer aan elkaar heeft gezet.

Het skelet van het fantasiewezen is meegenomen naar het Museum Terranum Mysterium et Magicae op Terra Fabula alwaar het is tentoongesteld. Om welk wezen het precies gaat wordt nog onderzocht.