Pratende schilderijen in het Louvre

Afgelopen zaterdag kwamen er meldingen binnen van verwarde bezoekers in museum het Louvre in Parijs. De bezoekers hadden allen de schilderijen bekeken van de Italiaanse schilder Guiseppe Arcimboldo (1527 – 1593).

Zijn schilderijen zijn fantasievolle portretten van figuren die bestaan uit composities van vruchten, bloemen, dieren en voorwerpen. In de Renaissance werd Guiseppe als excentriek beschouwd omdat hij een grote voorliefde had voor bizarre kunsten. Naast schilderijen was hij ook ontwerper van ingenieuze decors voor theater en feesten. Zijn uitbundige kostuums waren bij vele geliefd tijdens balfeesten en carnaval.

De bezoekers meenden dat de schilderijen bewogen en dat de figuren van vier schilderijen genaamd Lente, Zomer, Herfst en Winter, met elkaar in het Italiaans spraken en zelfs zongen.

De suppoost van de afdeling waar de schilderijen hangen maakte van dit voorval een melding bij de directeur, die vervolgens de bezoekers doorverwees naar een oogarts en een dokter om hun oren na te laten kijken. De bezoekers verlieten daarop verontwaardigd het museum.

Afgelopen nacht heeft een speciaal team van Terra Fabula de schilderijen in het museum verwisseld met vervalsingen en de originele werken meegenomen naar het museum voor de Magische Kunsten. Daar kunnen de figuren naar hartenlust babbelen en contact leggen met andere praatgrage schilderijen.