Parfumerie op stelten in Budapest

Gisteren kwamen er alarmerende berichten van onze contactpersonen uit Budapest binnen. In een parfumerie in een van de drukste winkelstraten werden de eigenaresse en haar klanten bedwelmd door sterke geuren en begonnen zich vreemd te gedragen. Een van de klanten dacht dat zij een koningin was en deelde handtekeningen uit in de straat. Een andere klant kon niet meer stoppen met dansen op de toonbank. De eigenaresse was in de veronderstelling dat ze een operazangeres was en zong aria’s uit alle grote opera’s, met veel pijnlijke oren van haar toehoorders tot gevolg.

Na onderzoek is gebleken dat in het magazijn van de driehonderd jaar oude zaak enkele vreemd gevormde flesjes op de grond lagen die uit een kast waren gevallen. Toen ze braken kwamen er Phantasiae Oliën vrij. De geuren hebben een magische uitwerking en de combinatie van de verschillende oliën zorgden ervoor dat de bezoekers van de parfumerie waanbeelden kregen.

Hoe de magische oliën daar terecht zijn gekomen is een raadsel. Nadat alle ramen van de zaak waren opengezet en de eigenaresse en haar klanten een nieuwe herinnering hebben gekregen, is de rust teruggekeerd. De eigenaresse vraagt zich wel af waarom ze opeens een grote voorliefde heeft gekregen voor opera’s en heeft zich inmiddels aangemeld bij de plaatselijke opera vereniging.