Syrpentus in de Thames

Enkele weken geleden verscheen er een opmerkelijke opname op het internet van een vreemd wezen dat in de Thames aan het zwemmen was. Dit deed alle alarmbellen van de geheime dienst op Terra Fabula rinkelen aangezien zij haar best doet om elke bericht of foto tegen te houden die de magische wereld kan verraden.

Navraag bij de Maeris, de waterwezens die zich in de Thames verschuilen, vertelde dat een van hun zeeslangen was ontsnapt en publiekelijk van haar nieuw verworven vrijheid aan het genieten was. Het dier zwom dwars door de rivier in Londen alvorens het verdween. Bij de monding van de Thames in de Noordzee is het dier gevangen en weer teruggebracht naar haar verblijf.

De geheime dienst van Terra Fabula heeft een bericht verspreid dat de opname een speling van de zintuigen was. Gelukkig werd dit voor waar aangenomen en spreekt niemand meer over het voorval. De persoon die de opname had gemaakt en verspreid is door middel van een brief beneveld met Phantasiae Olie en gelooft inmiddels dat de opname een goede grap was.