Krijgers van terracottaleger met elkaar op de vuist

De afgelopen nacht vond er een spectaculaire gebeurtenis plaats in het museum van het beroemde terracottaleger in China. De duizenden figuren waren oorspronkelijk bedoelt als bescherming van de tombe van de eerste keizer van China, Qin Shi Huangdi (259 v.Chr.- 210 v.Chr.)

Nachtwakers werden opgeschrikt door oorverdovend lawaai. Toen ze naar de hallen renden waar de duizenden figuren staan opgesteld in grote putten, kwamen ze in een vechtpartij terecht. Soldaten, generaals en infanteristen waren op onverklaarbare wijze tot leven gekomen en met elkaar slaags geraakt.

In paniek belden de nachtwakers de plaatselijke autoriteiten, die in het geheim samenwerken met het Magysterium, de geheime dienst van Terra Fabula. Toen zij in het museum arriveerden vlogen hen wapens en scherven van terracotta om de oren. Een van de agenten raakte gewond. Een andere moest enkele soldaten van zich afslaan waarna ze in stukken uiteenvielen. Waarschijnlijk is er in het leger door onderlinge jaloezie onrust uitgebroken en konden soldaten zich na duizenden jaren ingehouden te hebben hun frustratie niet meer beheersen.

Het duurde de hele nacht voordat de geheime dienst alles weer onder controle had. Het was hen al sinds de ontdekking van het terracottaleger bekend dat de keizer magiërs bij de bouw van zijn mausoleum had betrokken. De vechtende figuren staan weer terug op hun plaats en zijn gerepareerd met standaard spreuken. Toen het museum vanochtend haar deuren opende konden bezoekers weer volop genieten van dit archeologisch wonder.

De tombe van de keizer is tot op de dag van vandaag nog steeds niet geopend. Men vermoed dat er veel kostbare objecten liggen. Geleerden maken al jaren met elkaar ruzie over wat de beste manier is om de tombe binnen te gaan en alles goed te kunnen conserveren.

Het Magysterium bezit de originele bouwontwerpen van de tombe en heeft reeds aan het einde van de jaren 70, vlak na de ontdekking van het terracottaleger, in het grootste geheim enkele gevaarlijke magische schatten uit de tombe verwijderd en veilig opgeborgen op Terra Fabula. Men weet echter niet of alle gevaarlijke objecten uit de tombe verwijderd zijn en houdt de opgravingen in en rond het mausoleum in de toekomst zeer nauwlettend in de gaten.