Auteur

Stapel boeken - versie 2Professor Peter DeWillis is een van de Kroonkinderen van het Koninklijk Huis van Terra Fabula. Op dit eilandenrijk, dat onzichtbaar is voor gewone mensen, heeft hij colleges gevolgd van geesten, mythische figuren en nog meer bijzondere types waarvan je nooit zou geloven dat ze daadwerkelijk bestaan.

Zijn favoriete lessen waren die van een beroemde piraat die weinig ophad met het protocol en de regels van de school.

Het kweken van gigantische Baul slakken (waarmee hij verschillende prijzen heeft gewonnen) is een van zijn meest geliefde bezigheden. Ook verzamelt hij antieke ongeluksamuletten en vervloekte kunstvoorwerpen uit oude magische culturen.

Na zijn studies specialiseerde hij zich in de wereldwijde historie van het magische universum en heeft hij sindsdien vele reizen ondernomen. Tijdens dit veldwerk beleefde hij buitengewone avonturen en ontdekte hij dat de wereld van magie en wonder zelfs groter was dan werd vermoed.

De belevenissen en de ontdekkingen die hij deed resulteerden in talloze boeken over uiteenlopende onderwerpen, waaronder een veldgids genaamd Mythicae en Magicae in mysterieuze culturen, Historie van hysterie, een boek over de vervolging van heksen en tovenaars sinds de oudheid en het veelgelezen handboek Hoe herken je een duistere magiër die de wereld wil domineren? Recentelijk heeft hij het kookboek Betoverende recepten die je beter niet kunt koken uitgebracht, met alle gevolgen van dien bij enkele eigenwijze lezers.

De kronieken van zijn familie beschreef hij in zijn meest bekende serie De boeken van Terra Fabula.

Tegenwoordig woont hij afwisselend in Engeland en op Terra Fabula, waar hij zijn grootouders assisteert in het Museum Terranum Mysterium et Magicae en in de grootste bibliotheek van de magische wereld, het Manuscriptorium.

Vanwege zijn drukke werk en voortdurend tijdgebrek is hij nog altijd naarstig op zoek naar een manier om een achtste dag aan de week toe te voegen.


Peter DeWillis is een
pseudoniem van Peter van Roermund (1974).

Als maker en docent werkt hij voor verschillende theater- en filmopleidingen en maakt hij voorstellingen in het theater en op locatie. Daarnaast houd hij zich bezig met talentontwikkeling en traint hij jongeren die van plan zijn om te gaan studeren aan een kunstvakopleiding.

Naast het schrijven en bewerken van theaterteksten wilde hij zichzelf enkele jaren geleden oefenen in het schrijven van proza. 

Op een niet heel bijzondere dag wandelden zomaar een aantal personages zijn hoofd binnen en bleven daar. Hij probeerde zichzelf uit alle macht te verzetten tegen hun komst. Ondanks deze pogingen bleven de koppige personages maar zeuren en vertelden verhalen. Hij stopte zijn oren dicht om hen maar niet te horen, negeerde hun gewoel onder zijn hersenpan.

Maar het is hem niet gelukt.